Over mij

Pellentesque tincidunt tristique neque, eget venenatis enim gravida quis. Fusce at egestas libero. Cras convallis egestas ullamcorper suspens.

Michel Wieczerniak

Mijn achtergrond

Na een opleiding Grafiek aan het Provinciaal Hoger Instituut voor Kunstonderwijs in Hasselt (nu PXL), mocht ik in 1982 starten als leraar in diverse artistieke vakken in het S.H.I.V.K.V (nu Atlascollege/De Kunstschool) en het SAPK (nu GA voor Kunst) in Genk. Kort daarop werd ik titularis in het atelier vrije grafiek, naast Rik Jacobs. Vanaf 1991 mocht ik de nieuwe optie Toegepaste Grafiek oprichten. In een atelier uitgerust met Apple Macintosh computers leerden we grafische ontwerpen maken met Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign…

In 2007 ruilde ik de academie in voor O.V.S.G. om er als pedagogisch adviseur beeldende kunst de academies in Vlaanderen te ondersteunen, door coaching en vorming.

In 2016 kwam ik terug naar Genk om er tot 2021 de functie van artistiek/pedagogisch directeur te vervullen in GA voor Beeldende Kunst & Media.

Sinds september 2021 mag ik genieten van pensioen en heb ik mijn artistieke activiteiten terug opgenomen. Als grafisch vormgever ben ik blijven werken, maar als vrij grafisch kunstenaar ben ik sindsdien terug actief.